Gyakran felvetődik a kérdés különböző fórumokon anyukák között, hogy vajon szükség van-e bébiőrre vagy anélkül is kényelmesen élhetjük a mindennapjainkat a babánkkal.

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, a döntéshez próbálok segítséget adni, mit gondolj át mielőtt megveszed a bébiőrt.

A bébiőrre tulajdonképpen nem a babának van szüksége, ő szépen felnő anélkül is. A bébiőr a szülőknek, elsősorban az anyukának nyújt nyugalmat, biztonságérzést, hogy akkor is tudja mi történik a babájával, amikor épp nincs a baba szobájában és nem nézi az alvó, szuszogó csöppségét. Bébiőr használata mellett az anyuka nyugodtan le tud pihenni amíg a baba alszik vagy épp a szükséges dolgait tudja végezni. A bébiőr megadja azt a tudatot, hogy ha gyermeked hallótávolságon kívül van, Te akkor is azonnal értesülsz róla, ha felébredt, ha felsírt, ha valami problémája van. Nem kell torkaszakdtából üvöltenie ahhoz, hogy meghalld, ha épp távolabb vagy tőle.

Ha kertes házban éltek, mindenképpen jó szolgálatot tesz a bébiőr. Nyugodtan kiülhetsz a kertbe pihenni, feltöltődni, kertészkedni vagy Apával beszélgetni.

Mi használtunk bébiőrt. nekem biztonságérzetet adott és mellé a nyugalmat is. Ha nem lett volna bébiőrünk, állandóan hallgatóztam volna, vajon felébredt-e már a kicsim, minden rendben van-e vele. Már az első gyereknél is nagy hasznát vettük, de a másodiknál különsen. Így nem volt gond, hogy amíg a kicsi aludt, én a naggyal a kertben nyugodtan tudtam játszani, mert biztos lehettem benne, hogy a bébiőr jelez, ha felébredt a kicsi. Még azelőtt beérek a szobájába, mielőtt ő igazán rákezdene sírni.