A bababiztos fürdőszoba

A fürdőszobában elsősorban fürdetéskor kell nagyon vigyáznunk a kicsikre. A legtöbb lakásban a fürdőszoba az a hely, ahol a gyermekekre veszélyes mérgező anyagokat, azaz tisztító- és takarítószereket, vegyszereket, kozmetikai termékeket tárolunk.

clip_image006 Minden vegyszert, takarítószert, mosószert, öblítőt zárjunk el, vagy tegyük biztonságos helyre, ahol a kisgyermek nem érheti el. Gondoljunk olyan anyagokra is, mint pl. a körömlakk-lemosó, hajlakk, borotva.

clip_image006 Bárhol is tartjuk otthonunkban a gyógyszereket, azokat mindig  biztonságosan zárható dobozban tároljuk!   webáruház gomb

clip_image006 A fürdőkád aljára helyezett csúszásgátlóval megakadályozhatjuk, hogy a kádban megcsússzon a gyerkőc. A fürdőkád elé tegyünk ún. kádkilépő szőnyeget, ezzel is csökkenthetjük a megcsúszás kockázatát.  webáruház gomb

clip_image006 A fürdőkádban soha ne hagyjuk egyedül egy fél pillanatra se!  Hiába tud már ülni, akkor is támasszuk meg a hátát vagy fogjuk meg az egyik kezét!

clip_image006 A gyermek fürdőkádba helyezése előtt mindig ellenőrizzük a víz hőmérsékletét! A forró víz égési sérüléseket okozhat!

clip_image006 Ne melegítsük fel forró vízzel  a már kihűlt vizét úgy, hogy a kicsi a kádban ül.

clip_image006 Ha szabályozható a víz hőmérséklete pl. a kazánon, akkor állítsuk max. 50 ºC -ra, így elkerülhető a forrázás.

clip_image006 Figyeljünk, hogy fürdés közben ne érjen hozzá a meleg csaphoz. A csapot körbetekerhetjük kis törölközővel, textilpelenkával vagy vehetünk rá ún. csaptelepvédőt, ami nemcsak a forró csaptól védi meg a kis pancsolót, hanem attól is, hogy a fejét esetleg beverje a csaptelepbe.

clip_image006 Rögzítsük a WC fedelét, hogy ne tudja felnyitni és belenyúlni a kicsi.  webáruház gomb

 

Minden óvintézkedés betartása ellenére sem tehetjük meg azt, hogy nem figyelünk oda gyermekünkre! Ameddig a veszélyérzetük nem alakul ki és nem tanulják meg, hogy mi az, ami veszélyt jelenthet számukra, mindig ébernek kell lennünk, soha nem hagyhatjuk őket felügyelet nélkül!!

Bármennyire is felkészültünk mindenre, mindig akad majd valami veszélyforrás, amire nem gondoltunk. Ezért ez a felsorolás sem lehet teljes, mindent magába foglaló írás.


Hozzászólások

A bababiztos fürdőszoba — 1 hozzászólás

  1. Kedves Réka! Amíg a gyerekek kicsik voltak én egyszerüen semmit nem hagytam elöl a fürdöben, elérhetö helyen. Szerencsés véletlen volt, hogy pont új lakásba költöztünk az elsö gyermek születése után, úgyhogy már eleve úgy pakoltunk ki a fürdöben, hogy nem tettünk semmit elérhetö helyre. Bevált, most már a legkisebb is 3 éves, kezdünk kinöni a veszélyhelyzetekböl. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.